Информация

Моля, запознайте се с правилата, за да можем всички да изкараме едно чудесно състезание.

Регистрация

За да участвате в състезанието трябва да се регистрирате.

След регистриране, данните като дистанция, име или пол не могат да се променят. Не може да предостъпвате регистрацията си на друг състезател. Регистрационната такса не се връща.

Ако решите да бягате друга дистанция, различна от тази, за която сте се записали, вашето време за по-дългото (или по-късото) бягане няма да бъде отразено във финалното класиране.

Състезателни номера

За да се брои вашето участие, е необходимо да имате стартов (състезателен) номер, който да носите на гърдите или корема си (върху дрехите) от старта до финала на състезанието. Не може да носите повече от 1 номер или да бягате на повече от 1 дистанция. На старта ще ви дадем безопасни игли, с които да закачите номера. Състезатели, които не носят стартовите си номера, няма да бъдат отчетени от електронната система и ще бъдат автоматично дисквалифицирани.

Стартовият номер, заедно с вашият стартов пакет (торбичка с подаръци от нас и нашите партньори) можете да вземете от място, което ще бъде указано седмица преди старта.

При получаване на стартовия номер ще подпишете декларация, че сте съгласни с условията на състезанието и че ни освобождавате от отговорност по време на събитието. Ако сте между 16 и 18 години, трябва вашият родител или попечител да се разпише. Участници под 16 години се допускат само ако техните родители/настойници тичат заедно с тях и са подписали техните форми. Няма нужда да разпечатвате декларацията, на място ще има бланки.

Стартовите номера са с различен цвят за всяка дистанция. Запомнете вашия номер, за да ви намерим по-бързо при регистрацията.

Отбори и класиране по отбори

Добавили сме възможност за регистриране от отбори – условно групиране на състезатели.

  • Отборът трябва да се състои от минимум 4 души
  • 4-те души трябва да са изписали едно и също име на отбор при регистрация
  • Името на отбора ще бъде изписано на състезателния номер
  • Участниците могат да тичат в различни дистанции

Ще има 2 класирания по отбори:

  • По най-бързо темпо
  • По най-дълга средна дистанция на участниците (ако в 1 отбор има 10 души и всички 10 са бягали 20км, средната дистанция е максималната – 20км)
  • Два отбора може да са едно и също място в класирането

Първите отбори ще получат сертификат седмицата след приключване на състезанието

Как да стигнете до старта

Най-лесният начин да стигнете до старта е с градски транспорт. Хванете автобус или тролей до Орлов мост и продължете в Борисовата в посока Плиска до детската площадка обозначена със знаме на картата.

Друг вариант е да хванете метро до метростанция стадион „Васил Левски“ и да продължите на югоизток към Плиска.

Ако решите да дойдете с колело, гледайте да го вържете така, че да не пречи на трасето или хората в парка.

Старт, обиколки и времеизмерване с чип

Стартът е точно в 9 часа.

Стартът е един за всички дистанции. Ако сте начинаещи в бягането и не се чувствате като да чупите рекорди, молим ви да стартирате от по-задна позиция. Оставете по-бързите бегачи да стартират отпред, защото ще им пречите и вие лично няма да се чувствате добре, ако хора ви задминават по пътя, а блъсканицата по време на старт не е приятна и е опасна.

Обърнете внимание – стартовият ви номер е оборудван с чип, който ще отчете вашето НЕТО време от момента, в който преминете през арката на старта до момента, в който приключите съответния брой обиколки за вашата дистанция. Времеизмерването е електронно и вашето време във финалното класиране е чисто (нето), т.е. не се отчита от старта в 15 часа или от сигнала със свирка, а от момента, в който ВИЕ минете през арката и докато ВИЕ не завършите. Участник, който стартира по-напред от вас няма времево предимство. Не режете и не сгъвайте вашия стартов номер.

В случай че се откажете и решите да не финиширате, задължително уведомете организаторите в регистрационната тента.

След финала всеки от вас ще получи медал.

Награди и награждаване

Церемонията по награждаването е от 11 часа. Наградите са както следва

  • 1 място (мъже и жени) за всяка дистанция: 200 лева
  • 2 място (мъже и жени) за всяка дистанция: 100 лева
  • 3 място (мъже и жени) на всяка дистанция: 50 лева

Организаторите си запазват правото да дисквалифицират състезатели, които не са минали през чекпойнта, явили са на мястото на друг. Ако състезател не присъства по време на награждаването, наградата ще бъде връчена на следващия.

Подкрепления и забавления

Малко след старта ще има подкрепителен пункт, на който ще предлагаме вода, електролитни напитки и плодове.

Doppelherz Recharge Point – нашите парнтьори от Doppelherz ще имат подкрепителен пунк за всички участници, на който ще предоставят витамини и минерали на участниците – Doppelherz А до Я, Doppelherz Витамин C + Цинк, Doppelherz Калций + Витамин D3 и Doppelherz Магнезий.

Моля не правете боклуци и изхвърляйте бутилките в кошовете по пътя. Ще подсигурим и найлонови чували за отпадъци.

Внимание: ако сте завършили, може да си вземете вода и плодове от подкрепителния пункт, но не задръствайте и не стойте на пътя на бегачите!

На стартовата зона ще има музика.

 

Медицинско обслужване

На старта ще има лекарски екип, а линейката ще е пред стадиона на ЦСКА. Обърнете се към организаторите или към тях в случай, че не се чувствате добре.

Направили сме специално табло за снимка за спомен от бягането, ползвайте го 🙂

 

Гардероб

Ще предложим гардероб на всички участници. В стартовия пакет ще получите стикер, който трябва да залепите на вашия багаж, ако искате да ползвате гардероб. Стикерът ще е със вашия стартов номер и само срещу стартовия номер може да получите обратно багажа си. НЕ ОТГОВАРЯМЕ ЗА ИЗГУБЕНИ ИЛИ ОТКРАДНАТИ ВЕЩИ. НЕ ОСТАВЯЙТЕ ЦЕННИ ПРЕДМЕТИ КАТО ТЕЛЕФОНИ, ПАРИ ИЛИ ЛИЧНИ ДОКУМЕНТИ НА ГАРДЕРОБ.

 

WC

На 50 метра преди старта в посока стадиона на ЦСКА ще има химически тоалетни.

 

Безопасност

Бъдете добре облечени и си вземете допълнително дрехи за след като финиширате.

Маршрутът ще е маркиран и на всеки завой ще има доброволци, които да ви напътстват, но обърнете внимание, че паркът няма да е затворен само за участниците на състезанието. Там ще има други хора, деца, детски колички и кучета. Пазете чисто и изхвърляйте боклуците си в кошовете или ги вземете със вас – това важи най-вече за водата.

Пишете ни на info@begach.com с всякакви въпроси.

© 2014 Begach Running Club, Sofia, Bulgaria.