Кауза

5 лева от платените участиия (такси) през 2019 в Renault Morning Run ще дарим на кампанията на ParaKids за изграждане на детска площадка в Специализирана болница зa рехабилитация – база Ясен.

Специализирана болница за рехабилитация – база Ясен се намира в гр. Банкя. През 2015 година отваря врати и отделение за лечение на деца с церебрална парализа и други двигателни затруднения. През 2018 година лечебното заведение е приело над 500 деца от цялата страна. Най-голямото и богатство са лечебните и минерални извори. Водата в СБР – Банкя е хипотермална с ниска минерализация, без мирис, което я прави идеална за провеждането на водна рехабилитация за малки и големи.

Вече трета година децата на ParaKids посещават занимания по адаптирано плуване и водна рехабилитация, които се провеждат в минералния басейн към СБР – Ясен. Температурата на водата и нейният минерален състав допринасят положително за физическото състояние на малчуганите. 52 деца с двигателни и 13 деца с ментални затруднения посещават заниманията, като част от ежедневната си рехабилитационна програма.

Въпреки приятните условия в болницата, външното пространство не е пригодено за игра. Съществуващата детска площадка е голо пространство с една неизползваема пързалка.

„Ние от ParaKids, вярваме че всяко дете има правото да играе и да се забавлява с връстниците си и поради тази причина решихме да стартираме кампания за възстановяне на площадката в СБР – Ясен.
Попитахме майките и децата как биха искали да изглежда идеалната площадка за игра и изпратихме запитване до различни фирми, предлагащи изграждане на детски площадки.
Получихме оферти от 6 фирми, предлагащи
специализирано оборудване за детски площадки. и се спряхме на офертата на фирма Джемер ЕООД на стойност 37628 лв. Това е цената за цялостното изграждане на площадката, вкл. полагане на ударопоглъщаща каучукова настилка и монтаж на съоръженията. Сума, която дели децата от смях и игри на открито.“