Кауза

Тази година Renault Morning Run събира пари за коледен турнир по плуване за деца с двигателни и ментални затруднения.

5 лева от платените участиия (такси) в Renault Morning Run по традиция даряваме на различна кауза всяка година. Тази година каузата е с Фондация “Воден път”.

Фондация „Воден път” подкрепя деца със специални нужди чрез кинезитерапия, водна рехабилитация и модифицирано плуване. Усилената водна рехабилитация позволява на децата изучаване на множество умения за контрол на дишане и координиране на движенията във вода. Благодарение на този труд те биват обучавани да плуват и да продължават своето двигателно развитие чрез плувни техники в голям басейн.

Преди две години екипа на фондацията постави началото и си постави за цел да организира състезания по адаптирано плуване за деца в неравностойно положение. Тази година през месец май бе успешно проведено състезание по адаптирано плуване в което се съревноваваха 30 деца със специални нужди от страната.

Събраните средства от Renault Morning Run ще бъдат използвани за организиране на Коледен турнир по плуване за деца с двигателни и ментални затруднения.

Чрез този проект ще бъдат включени 50 деца със специални потребности от София,Пловдив,Габрово и поканени отбори от Гърция,Сърбия и Турция.

За тази цел ще е необходима сумата от  4450 лв. в която е включена наем на басейн, награди и медали, екипировка за децата на фондацията, нощуване на участниците извън София и организация на спортното събитие.

© 2014 Begach Running Club, Sofia, Bulgaria.