Благотворителни каузи 2023

5 лева от платените участия (такси) през 2023 в Morning Run Sofia ще разделим и дарим на „Здрави и активни с грижа за планината“ – Сдружение SOS Детски селища България.
image 47

С грижа за планината – разходки и акции на младежи от SOS семеен дом

Организиране на разходки по планински маршрути с цел физическа активност и здравословен начин на живот за младежи от резидентна грижа. Акция за почистване и грижа за природата по избран планински маршрут. Разходките с цел туризъм и грижа за планинските пътеки са много подходящи заради близостта на Витоша и Черни връх. Целта на проекта е да бъдат приобщени момчетата и момичетата от резидентна грижа към каузата за опазване на околната среда. Да се създадат култура и навици за здравословен и активен начин на живот. Да бъдат насърчени младите хора да ценят и прекарват повече време сред природата и след приключване реализацията на проекта.

 

Нашата визия:

Всяко дете има семейство и расте в среда на любов, уважение и сигурност.

 

Нашата мисия:

Ние подкрепяме семейства в създаването на сигурна, стабилна и обгрижваща децата среда. Ние участваме в развитието на местните общности.
Сдружение SOS Детски селища България е първата гражданска правозащитна организация в страната, която предоставя директна грижа за деца в риск. За първи път след демократичните промени Сдружението предлага алтернатива на институционалната грижа за деца – грижа в SOS семейство.
Ние сме част от голямото международно семейство SOS Children’s Villages International, което се грижи за близо 2,500,000 деца в 137 страни по света. Ние работим с деца, младежи и семейства, за да прекъснем цикъла на неглижиране, насилие и изоставяне на местно ниво и в идеалния случай да го предотвратим.
Ние подкрепяме семейства в риск, за да ги запазим цели и да предотвратим раздялата. Предлагаме алтернативна/семейна грижа, когато има нужда. Помагаме на младите хора по техния път към независим живот. Застъпваме се за правата на децата.
През 33 годишната ни история в България сме помогнали на:
· 697 деца чрез нашите SOS Приемни семейства и програми;
· 352 младежи да се стабилизират в обществото в своята независимост след навършване на 18 години;
· 3639 деца чрез нашите програми за „Подкрепа на семейството и превенция на раздяла“;
https://sosbg.org/