Renault Passion Runners

Тази година, в подкрепа на активния и здравословен живот Renault събра четирима градски герои в аматьорският отбор по бягане – Renault Passion Runners .

Бегачите в Renault Passion Runners са Радослав Мирчев съосновател на бар „Петък“ и клуб *MIXTAPE5* и бивш председател на Българската асоциация по ски свободен и екстремен стил (БАССЕС), Лилия Костова, актриса, модел и любител на нетипичните спортни предизвикателства, Йоанна Митова, активист в инициативата Горичка и създател на иновативното пространство Metta и Искрен Тончев – Искрата, продуцент, изпълнител и шампион по бийтбокс на България за 2011, който освен с бойни спортове поддържа добрата си форма с кросфит тренировки, фитнес и здравословно хранене

Треньор е Кирил Николов – Дизела, известен с рекордните си постижения, като изминаването на маршрута Ком – Емине за 4 дни.

Renault Passion Runners се състезават в пет състезания, организирани от Begach през 2017 година.

Почти без предварителна подготовка и с контузен член на отбора Renault Passion Runners се включиха в четвъртото издание на Spring360. Интересното за това състезание е, че то е единственото в България, в което участниците се състезават кой ще измине най-дълго разстояние в рамките на 6 часа (360 минути) по трасе с обиколка 650м в Южния парк в София.

На Spring360 Радослав, Лили и Йоанна подобриха личните си рекорди и тичаха рамо до рамо с Дизела и един от най-известните ултрамаратонци Дийн Карнацис, който е в класацията на “Топ 100 на най-влиятелните хора в света” на списание TIME. Отборът завърши успешно, като за 6 часа тримата изминаха 49.40 километра.

В пълен състав, Renault Passion Runners бягаха по 10 километра в шестото издание на планинския маратон Панчарево, отново организиран от Begach, съвместно със Столична община, кметство село Панчарево и село Герман, Renault в България и Vivacom. Тази година състезанието край езерото Панчарево за първи път имаше 4 дистанции от 10 км шосе, 21.1 км планински полумаратон, 42.2 км сертифициран планински маратон с 1550 метра изкачване, даващ 2 точки за Ultra-Trail du Mont-Blanc® и трейл щафета (2 поста 28+14 км) по трасето на маратона.

10-те километра шосе Радослав Мирчев избяга за 49 минути и 18 секунди, Искрата и Лилия завършиха заедно с време от 1 час и 4 минути, а Йоанна Митова, само няколко минути по-късно, с време 1 час и 7 минути.

На Postbank Business Run – състезание-щафета по бягане за фирми с отбори от по 4 души, Renault Passion Runners завършиха на 129 място от 252 отбора.

За отбора предстои Renault Morning Run и Big Tech Run – състезание в Sofia Tech Park с 5 или 10 километра индивидуално бягане.

© 2014 Begach Running Club, Sofia, Bulgaria.